Untitled Document

TAC Matrassenfabriek

Leutsestraat 29
6687 LJ Angeren
Nederland
Tel.: 026-3258581
Fax: 026-4432725
e-mail: info@tacmatrassen.com


BTW: 81.05.91.686.B01
KVK: Arnhem, 082095
ABN AMRO 50.17.29.380
BIC: ABNANL2A
IBAN: NL32ABNA0501729380


Openingstijden

Ma: 08.00:17.00
Di: 08.00:17.00
Wo: 08.00:17.00
Do: 08.00:17.00
Vr: 08.00:17.00

:: Matrassen

Het Polyethermatras

Deze matrassen hebben een kern van zacht, opencellig polyurethaanschuim en zijn al dan niet voorzien van extra profileringen, ter verhoging van comfort of buigbaarheid van de matras. De duurzaamheid wordt vooral bepaald door het soortelijk gewicht (SG), het gewicht van de grondstoffen per kubieke meter polyether. Over het algemeen geldt; hoe hoger het SG, des te groter de duurzaamheid is. Voor dagelijks gebruik wordt een SG van minimaal 35 aanbevolen. Lagere SG's zijn hooguit voor incidenteel gebruik, zoals logeerbedden of kinderbedden, geschikte Polyether matrassen zijn licht in gewicht en hebben matig ventilerende en vochtdoorlatende eigenschappen. Sommige soorten zijn ook geschikt voor verstelbare bedbodems. Een hogere mate van comfort wordt geboden door zogenaamde koudschuimmatrassen. Toegevoegde stappen in dit productieprocédé zorgen voor een zeer open celstructuur, waardoor de veerkracht van het materiaal toeneemt en zodoende tot een betere ondersteuning van het lichaam leidt.

 

Het koudschuimmatras

Een koudschuim-matras is een matras naar de laatste technologie. De zeer goede orthopedische comfort-eigenschappen van de koudschuim - matras zijn in principe gelijk aan die van de latexmatras, toch is zij aanzienlijk meer "ademend" door de moderne kernstructuur.

Een koudschuim-matras is daarom een ideale, flexibele en sterke matras die bij het opmaken van het bed makkelijk in het gebruik is (in tegenstelling tot matrassen met een verenkern of cocos-matrassen). Bovendien voldoet de koudschuim-matras aan de orthopedische- en woon-klimatologische eisen van een kamer. De 'hardheid' van de koudschuim-matrassen is zeer goed afgestemd op de lattenbodem en ze zijn vrij van schadelijke stoffen.

Het binnenveringmatras

Het binnenwerk van dit type matras wordt gevormd door een groot aantal stalen veren, die met elkaar verbonden zijn. De dikte van het soepele en veerkrachtige staaldraad, de hoeveelheid veren per vierkante meter, het aantal slagen en de vorm van de veer zijn bepalend voor de veerkracht en de souplesse van de matras. In combinatie met passende afdeklagen ontstaat een matras met redelijke tot goede conformiteit, goede tot zeer goede ventilatie en zeer goede vochtregulatie. Door variatie in de draaddikte van de veren in het interieur kunnen comfortzones gecreëerd worden. Binnenvering-matrassen zijn geschikt voor gebruik op goed verende en ventilerende matrasdragers.

Er bestaan drie varianten: onverpakte individuele veren, onverpakte veren uit één draad.

Het pocket-binnenveringmatras

Het verend interieur van dit matrastype is opgebouwd uit circa 200 tot 500 cilindrische of tonvormige kleine (niet groter dan 6 cm in doorsnee) veren per vierkante meter. Elke veer is afzonderlijk verpakt in een katoenen of non-woven hoes (pocket).

Bij toepassing van soepele afdeklagen komt het karakter van het pocket-binnenveringinterieur goed tot zijn recht.

Pocket-binnenveringmatrassen met cilindrische veren bieden een stabiele ligging. Pocket-binnenveringmatrassen met tonvormige veren bieden comfort met meer souplesse. Veelal bruikbaar op verstelbare matrasdragers.

Het latexmatras

De aanpassing van latex aan de vormen van het lichaam is zeer goed. Alle lichaamsdelen worden op de juiste wijze ondersteund. Hierdoor wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren. Door de open celstructuur van latex, de ventilatiekanalen en de oppervlakteprofilering is een constante luchtcirculatie gewaarborgd. Door de beweging van de beslaper ontstaat gelijktijdig een pomp- en zuigeffect, dat voor een constante luchtwisseling zorgt. Latexmatrassen hebben dus een groot ademend, vochtregulerend en aanpassend vermogen.

De traagfoammatras

Traagfoam matrassen hebben een kern van een zeer hoogwaardig HR schuim. Daar bovenop zit een toplaag van een heel bijzonder materiaal, namelijk visco elastisch schuim. Dit is een schuimsoort dat reageert op lichaamswarmte en hierdoor extra soepel wordt. De uitkomst voor mensen met rug- of spierklachten, problemen met de bloedsomloop, doorligging (decubitus), reumatiek of voor mensen die gewoon hoge eisen stellen aan slaapcomfort. Traagfoam neemt onder invloed van uw lichaamsgewicht en lichaamswarmte de vorm van uw lichaam aan.

Het schuim reageert dus ook op de omgevingstemperatuur. Met name 's winters is het verstandig na aankoop van een traagfoam matras deze te laten acclimatiseren. Bij de meeste traagfoam matrassen krijgt de anti-allergische hoes een speciaal behandeling. Dit betekent dat de hoes huismijtvrij behandeld is en vervaardigd wordt van microscopisch gereinigde katoen. Zelfs na vele wasbeurten op 60 graden behoudt de hoes zijn anti-allergische eigenschappen. Traagfoam heeft een open celstructuur, hierdoor weet u zeker dat lichaamswarmte en lichaamsvocht optimaal worden afgevoerd. Traagfoam is uitstekend te combineren met verstelbare matrasdragers.

 

:: Matrassen

De voornaamste kenmerken van de verschillende matrassen.

 

  • Het polyethermatras
  • Het koudschuimmatras
  • Het binnenvering matras
  • Het pocket- binnenveringmatrassen
  • Het latex matrassen
  • Het traagfoammatras